Olav Thon-gruppen på Driftskonferansen

Optimaliserer alle SD-anlegg

Olav Thon-gruppen jobber alltid med å forbedre energieffektiviteten i byggene sine. Da er SD-anleggene og automatikken en stor del av det som kan gi store gevinster. Bli med energileder Tom Erik Sundsbø på SD-anlegg befaring på Thon Hotel Bristol.

Publisert Sist oppdatert
Thon Hotel Bristol ligger midt i Oslo sentrum, og er et kjent bygg for de fleste.

Thon Hotel Bristol er et ærværdig bygg med mye historie. Selv med eldre automatikk er det fortsatt muligheter for å gjøre oppgraderinger som kan gi store energibesparelser. 

Når NemiTek møter energileder i Olav Thon Gruppen, Tom Erik Sundsbø, har han med seg Evotek på SD-anlegg-befaring på hotellet, for å finne disse mulighetene.

Oppgraderinger over hele linjen

Befaringen på Bristol er bare en av mange som gjennomføres. Eiendomsgiganten skal se på mulighetene i store deler av porteføljen sin.

– Her sammen med mange andre hotell og næringseiendommer i Oslo, så gjennomfører vi nå et prosjekt knyttet til SD-anlegget for å implementere smarte funksjoner, forteller Sundsbø.

– Det vi nå gjør med SD-anlegget med å få inn smarte funksjoner er også noe vi ønsker å få inn på alle våre bygg gjennom servicepartnerene våre, det vi kaller TTSA-partnere, totalteknisk serviceavtale.

Sundsbø forteller at de ønsker at TTSA-partnere deres over hele linjen skal jobbe enda tettere med dem enn før. 

Øyvind Sandstad, seniorrådgiver i Evotek, diskuterer potensielle oppgraderinger med Sundsbø.

Fortsatt muligheter med eldre automatikk

Tom Erik Sundsbø, energileder i Olav Thon Gruppen, vil fortelle om resultatene fra deres oppgraderingene de har gjort på Driftskonferansen.

Øyvind Sandstad, seniorrådgiver i Evotek, spesialiserer seg på SD-anlegg og byggautomasjon. På befaringen på Bristol identifiserer de små og store ting som kan gjøres.

– Veldig mange av de funksjonene som vi på en måte ser at vi kan implementere her, sånn som automatisk kurvestyring av temperaturer og sånne ting, det klarer vi å implementere på eldre automatikk, forteller Sandstad.

– Hvis man klarer å utnytte mulighetene for å gjøre det basert på eksisterende automatikk, så er det jo veldig raskt og effektivt å få det i drift.

Befaringen på Bristol går mot slutten, med mange punkter til forbedring som skal gjennomgås og oppgraderinger som skal gjøres etterhvert. 

– Energi på avveie er jo lite smart. Så med de smarte funksjonene så sikrer vi en effektiv energibruk og at ikke vi bruker mer energi enn strengt tatt nødvendig, avslutter Sundsbø.

Deler erfaringer på Driftskonferansen

11. - 13. september blir den årlige Driftskonferansen arrangert. Der vil Sundsbø presentere noen av resultatene fra arbeidet de nå gjør med å utbedre SD-anleggene sine. 

Driftskonferansen byr som alltid på omfattende faglig program, og en stor fagmesse. Det er få billetter igjen, så om du vil sikre deg din plass, meld deg på i dag

Powered by Labrador CMS